Rara, het kost niets en levert heel veel op …

… een COMPLIMENT. Is dat alles, denk je nu waarschijnlijk? Toch? Ja, makkelijker kan ik het niet maken, wel leuker. En dat wordt het echt als we met z’n allen elkaar wat vaker complimenten zouden geven. Ik werd me hier gisteren weer eens heel bewust van toen een collega-ondernemer tijdens een social talk mijn vrouw een geweldig compliment gaf. Dat deed iets met mij en zeker met mijn fantastische vrouw toen ik het haar vertelde. En ook bij diegene die het compliment gaf bracht het enthousiasme. Overigens is dat bij haar altijd aanwezig, haar passie is echt uniek. Zij doet echt alles MetLievde. Zie dat maar als een compliment Debbie!

 

‘Happy Tuesday’

Vandaag, dinsdag 1 maart, is het weer Nationale Complimentendag. Deze ‘Happy Tuesday’ moet iedereen weer even doen stilstaan bij het belang en de kracht van complimenten. Een dag die al sinds 2004 wordt gehouden en die draait om persoonlijke aandacht en oprechte waardering. Twee zaken die simpelweg niet te koop zijn, maar die mensen, juist daarom, vaak wel (positief) raken.

Relatie met flow

Toch doen we het met z’n allen maar bitter weinig blijkt uit onderzoek. Een gemiste kans, want een compliment kost niets, en het levert de ontvanger, maar ook de gever wel heel veel positieve energie op. Sterker nog, een onderzoek uit 2013 van Blauw laat zien dat er een duidelijke relatie is tussen het aantal complimenten en het ervaren van flow. De situatie waarin je op de toppen van je kunnen presteert, zonder dat het moeite kost en alles vanzelf lijkt te gaan en waarbij je het gevoel hebt de situatie volledig meester te zijn. Dat gevoel hebben we allemaal wel eens mee gemaakt, toch? Tijdens je werk, het sporten of misschien op een dancefestival waar je een was met de muziek. En dat voelde lekker, toch!? Ik heb dat in ieder geval wel, het voelt geweldig. Stel je eens voor dat je dat gevoel vaker zou ervaren.

Wat je aandacht geeft groeit

Natuurlijk kunnen we dood analyseren en er allerlei psychologie op los laten waarom wij Nederlanders zo weinig complimenten geven en het ook moeilijk vinden ze te ontvangen, maar dan focussen we ons vooral op het probleem. En dat doen we al zo vaak. Ik kijk veel liever naar de kansen, naar wat het oplevert. Wat je aandacht geeft groeit immers. Een complimentendag is dus heel mooi om er even heel bewust bij stil te staan, maar het is niet voldoende om dagelijks onbewust bekwaam complimenten te geven. Het is in ieder geval belangrijk regelmatig het effect te ervaren. Ik heb dat regelmatig gezien binnen organisaties en heb het gisteren zelf ook weer aan den lijve ondervonden.

E=mc2

We kennen allemaal de energieformule van Einstein E=mc2. Stel dat M het aantal complimenten is en C het aantal complimentgevers en complimentontvangers. Natuurlijk is dit veel te simplistisch, maar stel je eens voor dat iedereen elke dag minstens 1 compliment geeft. Dat zijn er al gauw 10 miljoen per dag. Da’s toch mega veel energie die er dan vrijkomt. Dag in, dag uit. Dat moet toch inspirerend genoeg zijn om allemaal ons steentje aan te willen bijdragen.

Complitalent

Het mooie van complimenten is dat je ze vaak krijgt voor iets waar jij goed in bent, je talenten. Voor jou vaak heel normaal, maar voor een ander juist bijzonder. Het laat je dus ook zien wanneer jij in je kracht staat, waar jij goed in bent en misschien zelfs waar jouw passie ligt. Omarm dit en doe er iets mee. Het geeft je nog meer plezier en (zelf)vertrouwen in de dingen die je doet.

Waardeer en je krijgt meer

Stel je je eens voor dat dit binnen jouw organisatie usual business is. En waarom niet? Begin gewoon zou ik zeggen. En nog een aardig weetje. Als een leidinggevende zijn waardering uit is de impact nog vele malen groter. Dus managers pak de handschoen op, laat voorbeeldgedrag zien en toon leiderschap. En ik weet zeker, dat gaat niet alleen je mensen, maar ook jouzelf heel veel positieve energie geven. En misschien zelfs wel een gevoel van flow. En wie wil dat nou niet!?

Ik wens jullie allemaal heel veel complimenten toe!

Marc

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *