HET VERHAAL

DON was afhankelijk van Don

Het was in de zomer van 2013 toen ik, Don Bezemer, een voortdurend onbehagelijk gevoel tijdens mijn welverdiende vakantie. Mijn bedrijf DON Bureau draaide goed, maar in mijn onderbuik voelde het anders. Weliswaar was DON Bureau in een paar jaar tijd een mooi bedrijf geworden met goede financiële resultaten, maar de wijze waarop was richting toekomst geen duurzaam bestendige. DON was afhankelijk van Don.

Don stuurde, Don bepaalde, Don haalde de klanten binnen … Dat voelde niet (meer) goed. Enerzijds omdat ik continu hard aan het werk was. Op zich niet erg, maar wel als je bezig bent met zaken die anderen veel beter kunnen en mij alleen maar energie kostten. Tegelijkertijd wil je eigenlijk ook dat medewerkers ook hun verantwoordelijkheid nemen en eigenaarschap tonen. En hadden we nog wel plezier met elkaar? Enthousiaste en bevlogen medewerkers maken toch echt het verschil is mijn overtuiging.

En bovendien, onze wereld verandert in razend tempo. Innovatiekracht is cruciaal. En één ding is zeker, Don kan dat echt niet allemaal zelf.

We wisten nog niet precies hoe

Het onbehagelijke gevoel bleef borrelen totdat ik het boek van Ricardo Semler, Semco, las. Voor mijn tent heb ik deze bijna in één keer uitgelezen, zo geïnspireerd werd ik. En ook het bewustzijn dat als ik het anders wilde, dat dat toch echt bij mij begon. De overtuiging dat elke dag met plezier naar je werk gaan en meer ruimte, vertrouwen en verantwoordelijkheid bij de rest van de organisatie leggen uiteindelijk veel meer gaat brengen. Mijn enthousiasme was zo groot dat ik na mijn vakantie direct met mijn mede-aandeelhouders en een paar senioren mijn visie heb gedeeld. En dat sloeg aan, ook al wisten we nog niet precies hoe.

Het is een continu proces

Vanuit onze overtuiging en het vertrouwen in elkaar zijn we samen op reis gegaan. En we zijn nog steeds onderweg, het is immers een continu proces. Verandering staat immers niet stil. We zijn de nodige hobbels tegen gekomen, maar hebben vooral genoten van de successen die we hebben geboekt. En daar ben ik trots op. Zo zijn de marge en omzet van DON Bureau binnen 4 jaar met een factor 2,5 gegroeid. Maar dat is niet het enige. Het werkplezier is enorm toegenomen, ziekteverzuim is nagenoeg 0%, verloop is er niet, diverse innovatieve ontwikkelingen en niet onbelangrijk, onze klanten zijn enorm tevreden over ons. DON Bureau heeft zich ontwikkeld tot een gevestigde naam binnen de inframarkt waar andere partijen graag mee samen werken.

Wij gunnen iedereen deze ontwikkeling

En het heeft niet alleen DON Bureau iets opgeleverd. Ook voor Don zelf is er veel in positieve zin veranderd. Doordat ik mijn bedrijf anders ben gaan vasthouden kan ik mij vooral richten op de dingen die ik goed kan en waar ik energie van krijg. Bovendien heb ik de ruimte gecreëerd om naast DON Bureau ook andere activiteiten te ontplooien, zoals het inspireren en enthousiasmeren van anderen via Verbind door mijn ervaringen te delen en anderen te helpen ook hun bedrijf anders vast te houden. Want wat mij ook duidelijk is geworden, is dat je het niet alleen kunt. Ook al zijn je overtuiging en enthousiasme nog zo groot, je hebt een spiegel en externe trigger nodig om aangeleerde gedragingen te veranderen. Eén van mijn belangrijkste reisgenoten was Marc, mijn medepartner van VERBIND&. Samen hebben we er onze missie van gemaakt anderen te inspireren en ze te helpen. Wij zien immers velen worstelen en gunnen iedereen deze ontwikkeling.

Nieuwsgierig geworden?

Laat u inspireren tijdens het hele verhaal tijdens één van onze inspiratiemeetings. En dat is zeker geen halleluja-verhaal. Ook de nodige hobbels en valkuilen delen we dan met u. Kwetsbaarheid is immers Kracht.