Joke Damen

Consultant

Mijn passie

Durven te leven, in het diepe springen. Van parachutespringen tot een bedrijf oprichten, daar ligt mijn passie en daar word ik blij van. Samen met mijn gezin en vrienden genieten van het Bourgondische leven houdt me in evenwicht.

Ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld de nieuwe Omgevingswet waarin samenwerken en participatie centraal staan, zie ik niet snel als een hobbel maar vooral als een kans. Een kans om ook zakelijk lef te tonen en te exploreren. Mensen en organisaties meenemen in deze beweging, voorbereiden op hun veranderende rol en optimaal in hun kracht zetten, geven me energie en zorgen voor passie in mijn werk.

Mijn talenten

Als persoon ben ik te typeren als authentiek, enthousiast en een doorzetter. Ik ben sensitief, voel aan wat nodig is en kan snel en makkelijk schakelen tussen verschillende rollen. Van nature ben ik iemand die anderen inspireert en motiveert door kwetsbaar en open te vertellen over mijn eigen ervaringen. Op die manier motiveer ik ook andereren zichzelf te ontwikkelen en op zoek te gaan naar hun eigen grenzen. Door mijn manier van communiceren vind ik eenvoudig aansluiting op alle niveaus.

Mijn kennis en ervaring

Door mijn jarenlange ervaring als juriste en mediator binnen zowel de overheid als het bedrijfsleven heb ik een breed juridisch repertoire ontwikkeld. Hiernaast heb ik veel kennis en ervaring op het gebied van omgevings- en verandermanagement. Bij Rijkswaterstaat heb ik grote landelijke verandertrajecten succesvol uitgerold en voor het ministerie van Binnenlandse zaken heb ik  onderzoek verricht naar de rol van de “informele aanpak” en participatie bij grote overheidsprojecten. Door deze ervaringen heb ik niet alleen veel kennis opgedaan, maar ook een groot en waardevol netwerk ogebouwd.  Mensen en organisties succesvol met elkaar verbinden is één van mijn grootste drijfveren en talenten.

Trots

Trots ben ik vooral op het feit dat ik mijn hart heb gevolgd. Keuzes heb gemaakt die niet altijd makkelijk waren, maar wel bij mij passen en mij in contact hebben gebracht met mensen die mij hierin juist stimuleren.

Ik ben ook trots op het feit dat ik voor mijn project Prettig Contact met Rijkswaterstaat een grote landelijke prijs heb gewonnen. Deze prijs werd aan mij uitgereikt tijdens de door de ministeries van V&J en BZK georgasieerde conferentie “ De responsieve rechtsstaat” in september 2016.

Verbindend communiceren is wat ik te bieden heb en waarin ik zelf de passie heb gevonden waar ik naar op zoek was.

Joke Damen

Consultant

T (06) 81 35 36 00

stuur mij een e-mail

bekijk mijn LinkedIn profiel